Редактор: Недко Петровe-mail: [email protected]Фото и видео: КалашниковСлужители на концерна Калашников“ сравниха

...
Редактор: Недко Петровe-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bgФото и видео: КалашниковСлужители на концерна Калашников“ сравниха
Коментари Харесай

Тестваха най-новия автомат Калашников с US карабината М4 в „бойни условия”

Редактор: Недко Петров

e-mail: [email protected]

Фото и видео: Калашников

Служители на концерна „ Калашников “ съпоставиха най-новия съветски автомат АК-12 с автоматизираната карабина M4, основана в Съединени американски щати. Видеозапис на тестванията бе оповестен на уеб страницата kalashnikov.media.

Във видеото експерт от Калашников тества всяка от показаните проби. Първоначално специалистът ревизира отдалечението при пукотевица от АК-12 и М4, а също по този начин съпостави удобството при промяната на магазините. Резултатите бяха сходни.

За да пресъздадат обстановка, близка до бойната, на улицата бяха извършени някои проби. Оръжията бяха мокри, като че ли войник ​​е бил под дъжд и за половин час бяха хвърлени в снега. Температурата на улицата беше -7 градуса.

От съветския автомат бяха изстреляни няколко изстрела, а на американската пушка пандизът й замръзна. Стрелецът също не можа да разгърне магазина дълго време и по-късно сложи нов. 

„ Магазинът не държи, невероятно е да заредите пушката. Това е просто парче алуминий, стомана и малко амуниции. “, съобщи експертът.

Тогава стрелецът развенча стандарта, че стрелбата от М4 е по-точна от тази на АК-12. Той изстреля няколко изстрела в цели от всяка проба и резултатите демонстрираха, че точността е идентична.

АК-12 с диаметър 5,45 мм е автомат, създаден от тръст " Калашников ". В края на 2018 година оръжията бяха признати от Сухопътните сили, морските пехотинци и въздушните елементи. Тогава първата партида картечници влезе във войските.

За машината е създаден нов магазин, който може да се употребява като акцент за пукотевица. Появиха се и прозорци за идентификация. АК-12 има нараснала ергономичност спрямо предходните модели - AK-74M и AKM. Освен това машината е част от оборудването „ Воин “.

М4 е автоматизирана карабина с диаметър 5,56 мм, основана в Съединени американски щати въз основата на пушката M16A2 и в началото предопределена за въоръжаване на екипажи на военни транспортни средства и за пресмятане на оръжия и военна техника. М4 е главното огнестрелно оръжие на американската армия и морската пехота.

Превод: „ Петел ”

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР